Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
- WSiP
- 1.14./2018
-
9788302173592
-
1 dzień + czas dostawy
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji HGT.02, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
FAQ
Rozwiewamy wątpliwości. Sprawdź FAQ
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne to jedno z najdłużej funkcjonujących wydawnictw w naszym kraju, które rozpoczęło działalność w 1945 roku. Od publikacji pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, o łącznym nakładzie ponad 2 miliardy egzemplarzy. Aktualnie WSiP specjalizuje się w wydawaniu materiałów edukacyjnych, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, z udziałem wybitnych naukowców, ekspertów i metodyków. Oprócz tradycyjnych wydań ma w ofercie też serwis internetowy WSiPnet z e-podręcznikami, a także Klub Nauczyciela.
Szczegóły - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
- Autor: Marzanna Zienkiewicz
- MEN: 1.14./2018
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2018
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 456
- Format: 165 x 235
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302173592
- Język: polski
- Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788302173592
- Powiązane tematy: Wyprzedaż magazynowa, Promocje Bee
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: