Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...
62,88


Dodaj do listy zakupowej

PROMOCJA Cena regularna: 79,60 zł -21% Najniższa cena: 65,78 zł -4%
Opis

W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji HGT.02, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

FAQ

Rozwiewamy wątpliwości. Sprawdź FAQ

Jakie wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
"Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych" opublikowało Wydawnictwo WSiP.

 
Skąd mam wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?
Sprawdź wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w bieżącym roku szkolnym. Zwróć szczególną uwagę na zgodność tytułu, autora bądź autorów oraz wydawnictwa. Miej na uwadze, że każda jednostka nauczania może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Dlatego warto jest uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli lub z wykazu podręczników szkolnych otrzymanych w szkole.

 
Która to jest część książki?
Jest to część 1 tego podręcznika.

 
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Publikacja jest w miękkiej oprawie. Lekkie wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły łatwo ją wrzucić do szkolnej torby lub plecaka.

 
Kiedy wydano ten podręcznik?
Rok wydania tego podręcznika to 2018. "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych" od wielu lat jest cenioną kopalnią wiedzy i narzędziem dla wielu uczniów. Przez lata zdobył zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.

 
Przeczytaj o wydającym ten podręcznik:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne to jedno z najdłużej funkcjonujących wydawnictw w naszym kraju, które rozpoczęło działalność w 1945 roku. Od publikacji pierwszego podręcznika, wydano ponad 25 000 tytułów, o łącznym nakładzie ponad 2 miliardy egzemplarzy. Aktualnie WSiP specjalizuje się w wydawaniu materiałów edukacyjnych, takich jak poradniki, kursy, repetytoria i podręczniki, z udziałem wybitnych naukowców, ekspertów i metodyków. Oprócz tradycyjnych wydań ma w ofercie też serwis internetowy WSiPnet z e-podręcznikami, a także Klub Nauczyciela.
 
Co, oprócz podręczników, warto kupić na nowy rok szkolny?
Pamiętaj o zeszytach. Na stronach internetowych szkół często można znaleźć informacje dotyczące szczególnych zapotrzebowań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: długopisy, ołówki, kredki, artykuły plastyczne i kreatywne. Plecak z motywem z ulubionej gry, piórnik z wizerunkiem lubianego zwierzaka... W rok szkolny warto wejść z energią i we własnym stylu. Dobrze dobrane artykuły wyprawkowe dostarczą radości, a nawet dodać nieco pewności siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź produkty szkolne, z którymi, w naszej opinii, warto wejść w rok szkolny.

 
Czy w razie pomyłki podczas zakupów mogę wymienić lub zwrócić zakupiony podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale musisz wiedzieć, że przy zakupie online zawsze możesz zwrócić, a w zamian zamówić odpowiedni. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak zwracać produkty? Komplet informacji znajdziesz tutaj.

 

Szczegóły - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Autor: Marzanna Zienkiewicz
  • MEN: 1.14./2018
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2018
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 456
  • Format: 165 x 235
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302173592
  • Język: polski
  • Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788302173592

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki