Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie...
73,12 * 76,60 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 70,14 zł

Opis

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.

W podręczniku skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

FAQ

Sekcja Q&A

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
Szkolny niezbędnik "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych" został przygotowany przez Wydawnictwo WSiP.

 
Na podstawie czego mam wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Sprawdź dokładnie wykaz książek obowiązujących w Twojej szkole w bieżącym roku szkolnym. Zwróć uwagę na tytuł, autora bądź autorów oraz wydawnictwo. Pamiętaj, że każda szkoła może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Z tego powodu warto uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli bądź z listy podręczników szkolnych opublikowanych przez szkołę.

 
W którym roku został wydany "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych"?
Podręcznik Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych wydano w 2021 roku. Od wielu lat jest cenionym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez ten okres zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.

 
Kilka słów o wydającym opisywany podręcznik:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to istotny podmiot na polskim rynku wydawniczym. Zaczynając od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało gigantyczną liczbę materiałów edukacyjnych, współpracując z cenionymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa obejmuje różne serie podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, jak również innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
 
Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Podręcznik ma miękką oprawę, dzięki czemu bardzo wygodnie korzysta się z niego nawet na przystanku autobusowym.

 
Która to część książki?
To wydanie stanowi 2 część.

 
Co, obok podręczników, warto kupić na kolejny rok szkolny?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: długopisy, ołówki, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zdobyciu zeszytów. Pamiętaj, że uczniowi używającemu artykułów, które mu się podobają, takich jak piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę weselej. Sprawdź, jakie wyposażenie do szkoły polecamy w Bee.pl. Mamy tak duży wybór, że z dużym prawdopodobieństwem znajdziesz coś interesującego.

 
Czy jeśli zaszła pomyłka podczas zakupów to czy mogę zwrócić lub wymienić podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zakupić ten właściwy. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak zwracać nietrafione zakupy? Komplet informacji znajdziesz tutaj.

 

Szczegóły - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Autor: Anna Kmiołek-Gizara
  • MEN: 1.16./2018
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2021
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 688
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302173608
  • Język: polski
  • Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
  • ISBN: 9788302173608

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Odkryj radość z ogrodnictwa >>