Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka...
54,87


Dodaj do listy zakupowej

PROMOCJA Cena regularna: 64.80 zł -15% Najniższa cena: 63,00 zł -13%
Opis
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.

Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.

Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.

Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

FAQ

Sekcja FAQ

Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
"Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2" wydało Wydawnictwo WSiP.


Na podstawie czego powinnam lub powinienem wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
By zwiększyć prawdopodobieństwo udanych zakupów książek szkolnych:
1. Sprawdź listę niezbędnych do kupienia podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na tytuł, autorów, wydawnictwo.
3. Sprawdź, czy wymienione szczegóły znajdują się na karcie opisywanego produktu.


W jakiej okładce jest książka?
Podręcznik został wydany w miękkiej okładce. Dzięki temu, że jest lekka, z łatwością można ją wrzucić do szkolnej torby lub plecaka.


Która to część książki?
To wydanie stanowi 2 część.


O wydawcy opisywanego podręcznika szkolnego:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku podręczników. Zaczynając od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało dużą liczbę publikacji edukacyjnychwe współpracy z uznanymi ekspertami i naukowcami. Oferta wydawnictwa zawiera liczne serie podręczników, repetytoria, poradniki i kursy, a także innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Dodatkowo, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.

W którym roku został wydany podręcznik?
Ta pozycja została wydana w 2017. Od wielu lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez te lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.


W co jeszcze, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zakupie zeszytów. Pamiętaj, że uczniowi używającemu przedmiotów, które cieszą jego oko, np. piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole weselej. Sprawdź, jakie przybory szkolne polecamy w Bee.pl. Mamy tak duży wybór, że z dużym prawdopodobieństwem znajdziesz coś interesującego.


Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zakupić odpowiedni. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak można zwracać produkty? Komplet informacji znajdziesz tutaj.


Szczegóły - Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2

  • Autor: Anna Kmiołek
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2017
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 192
  • Format: 170 x 245
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302167829
  • Język: polski
  • ISBN: 9788302167829

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki