Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2
- WSiP
-
9788302167829
-
1 dzień + czas dostawy
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka...
54,87 zł
Opis
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
FAQ
Sekcja FAQ
Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?
"Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2" wydało Wydawnictwo WSiP.
Na podstawie czego powinnam lub powinienem wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
By zwiększyć prawdopodobieństwo udanych zakupów książek szkolnych:
1. Sprawdź listę niezbędnych do kupienia podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na tytuł, autorów, wydawnictwo.
3. Sprawdź, czy wymienione szczegóły znajdują się na karcie opisywanego produktu.
1. Sprawdź listę niezbędnych do kupienia podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na tytuł, autorów, wydawnictwo.
3. Sprawdź, czy wymienione szczegóły znajdują się na karcie opisywanego produktu.
W jakiej okładce jest książka?
Podręcznik został wydany w miękkiej okładce. Dzięki temu, że jest lekka, z łatwością można ją wrzucić do szkolnej torby lub plecaka.
Która to część książki?
To wydanie stanowi 2 część.
O wydawcy opisywanego podręcznika szkolnego:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku podręczników. Zaczynając od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało dużą liczbę publikacji edukacyjnychwe współpracy z uznanymi ekspertami i naukowcami. Oferta wydawnictwa zawiera liczne serie podręczników, repetytoria, poradniki i kursy, a także innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Dodatkowo, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku podręczników. Zaczynając od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało dużą liczbę publikacji edukacyjnychwe współpracy z uznanymi ekspertami i naukowcami. Oferta wydawnictwa zawiera liczne serie podręczników, repetytoria, poradniki i kursy, a także innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Dodatkowo, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
W którym roku został wydany podręcznik?
Ta pozycja została wydana w 2017. Od wielu lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu szkół. Przez te lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.
W co jeszcze, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj o zakupie zeszytów. Pamiętaj, że uczniowi używającemu przedmiotów, które cieszą jego oko, np. piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole weselej. Sprawdź, jakie przybory szkolne polecamy w Bee.pl. Mamy tak duży wybór, że z dużym prawdopodobieństwem znajdziesz coś interesującego.
Czy mogę zwrócić lub wymienić kupiony podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale pamiętaj o tym, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zakupić odpowiedni. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak można zwracać produkty? Komplet informacji znajdziesz tutaj.
Szczegóły - Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2
- Autor: Anna Kmiołek
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2017
- Oprawa: Miękka
- Ilość stron: 192
- Format: 170 x 245
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302167829
- Język: polski
- ISBN: 9788302167829
- Powiązane tematy: Wyprzedaż magazynowa, Promocje Bee
Dane producenta
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: