Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
- WSiP
-
9788302181931
-
1 dzień + czas dostawy
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia.
W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.
Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.
Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.
Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
FAQ
Sekcja Q&A
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku edukacyjnym. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało gigantyczną liczbę publikacji edukacyjnych, współpracując z wybitnymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa obejmuje liczne serie podręczników, repetytoria, poradniki i kursy, a także innowacyjne serwisy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
Szczegóły - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
- Autorzy: Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna
- Wydawnictwo WSiP
- Rok wydania: 2019
- Oprawa: Miękka
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788302181931
- Język: polski
- ISBN: 9788302181931
- Powiązane tematy: Księgarnia Ełk
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: