Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków....
75,24
Opis

Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia.

W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.
Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.

Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.

Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.

FAQ

Sekcja Q&A

Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
"Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1" opublikowało Wydawnictwo WSiP.


Skąd mam wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
Zweryfikuj wykaz książek w Twojej szkole w bieżącym roku szkolnym. Zwróć uwagę na tytuł, autora/autorów oraz wydawnictwo. Miej na uwadze, że każda jednostka nauczania może mieć inne wymagania dotyczące wykazu podręczników. Z tego powodu warto uzyskać informacje bezpośrednio od nauczycieli lub z listy podręczników szkolnych wywieszonych w szkole.


Jakiego rodzaju okładkę ma ten podręcznik?
Podręcznik ma miękką oprawę, dzięki czemu bardzo wygodnie korzysta się z niego nawet na przystanku autobusowym.


Która to część podręcznika?
Jest to część 1 tego podręcznika.


W którym roku został wydany "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1"?
Ta pozycja została opublikowana w 2019 r. Od wielu lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez te lata zdobył duże zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.


O wydawnictwie tego podręcznika:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony podmiot na polskim rynku edukacyjnym. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało gigantyczną liczbę publikacji edukacyjnych, współpracując z wybitnymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa obejmuje liczne serie podręczników, repetytoria, poradniki i kursy, a także innowacyjne serwisy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.

W co, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?
Nie zapomnij o zeszytach! Na stronach www szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące szczególnych zapotrzebowań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, przybory do rysowania, artykuły plastyczne i kreatywne. Plecak w ulubionym kolorze, piórnik z wizerunkiem ukochanego bohatera... W rok szkolny warto wejść z dobrą energią i we własnym stylu! Dobrze dobrane artykuły wyprawkowe mogą dostarczyć radości, a nawet dodać nieco pewności siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą zainspirować do pracy twórczej. Sprawdź produkty do szkoły, z którymi warto zacząć rok szkolny.


Czy w razie pomyłki mogę zwrócić lub wymienić zakupiony podręcznik?
Nie wymieniamy produktów, ale musisz wiedzieć, że nietrafiony podręcznik kupiony online możesz zwrócić, a w zamian kupić ten właściwy. Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak można zwracać produkty? Komplet informacji znajdziesz tutaj.


Szczegóły - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

Dane producenta

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A., Al. Jerozolimskie 96, 00-807, Warszawa, Polska, tel. 22 422-30-01, wsip@wsip.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Podręczniki szkolne

Nowości - Książki